17 листопада 2021 року у селищному Будинку культури було проведено командно-штабні тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території Нікольської громади. Навчання провів селищний голова Василь МІТЬКО. Основна мета тренування — організація роботи керівного складу оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та порядок залучення мобільних груп з реагування у подібних випадках.
Згідно зі сценарієм, 17 листопада 2021 року о 10-00, відповідно до інструкції взаємодії між 26 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області та Нікольською селищною радою у разі виникнення надзвичайних ситуацій, на мобільний телефон надійшла інформація чергового 26 ДПРЗ про аварію на очисних спорудах Маріупольського ВУВКГ КП «Компанія «Вода Донбасу» з виливом (викидом) хлору.
Згідно плану реагування на надзвичайні ситуації Нікольської селищної ради, було негайно оповіщено керівника – голову селищної ради.
Одночасно було оповіщено членів селищної комісії з питань ТЕБ та НС та Тополинського старосту.
Час збору комісії 20 хвилин. За цей час від ДСНС було отримано додаткову інформацію: об’єм викинутого хлору близько 100 тонн, на місці аварії вітер південно-східний, поривчастий 3 м/с. Температура навколишнього повітря +3 С.
Доповідав про ситуацію провідний спеціаліст відділу ЖКГ та благоустрою територій селищної ради Олексій КЛИМЕНКО.
Під час проведення навчання відпрацювали питання готовності служб цивільного захисту, відпрацьовано порядок транспортування людей, надання першої медичної допомоги, тимчасове компактне розміщення та інші аспекти, які можуть виникнути у разі надзвичайної ситуації на території Нікольської громади, питання взаємодії служб з органами влади при проведенні евакуаційних заходів і розміщення евакуйованого населення.
У тренувальному заході прийняли участь голова Маріупольської районної ради - Степан МАХСМА, заступник голови Маріупольської райдержадміністрації Олексій ВОРОБЙОВ, голова Сартанської ВЦА Олександр КУРКЧІ, Кальчицький сільський голова Надія РИБКІНА, заступник Мангушського селищного голови Володимир МАТЯШ, представники першого відділу Маріупольського ОРТЦК та СП, ДСНС, поліції, військослужбовці частин, які дислокуються на території громади, структур та комунальних організацій і установ, що залучатимуться при ліквідації надзвичайних ситуацій.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису