Насильству немає виправдання, а домашньому тим паче! Це не сімейна справа, це не спосіб виховання і точно не прояв любові – це злочин і про нього не треба мовчати.
Сьогодні біля Нікольського селищного будинку культури пройшла Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» за участі учнівської молоді гімназії «Софія», Нікольської ЗОШ №1, працівників публічної бібліотеки, Будинку дитячої творчості, краєзнавчого музею, Мистецької школи ім.Д.Патричі, поліції, працівників селищної ради.
Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» поєднує заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Другий рік поспіль в Україні з ініціативи МВС під патронатом Офісу віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за участі першої леді Олени Зеленської й Міністерства соціальної політики, за підтримки міжнародних партнерів проводиться інтерактивний проект «Річ у тім».
До уваги присутніх на заході - виставка, яка присвячена проблемі домашнього насильства у будь-якому його прояві. Її мета – знову привернути увагу населення до такого жахливого явища як насильство. У проєкті «Річ у тім» взяли участь відомі особистості. Серед них — актори, ведучі, музиканти, вчені, спортсмени. Вони озвучили історій, що позичені зі справжніх поліцейських протоколів, де всі предмети мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством, згідно з інформацією, наданою Національною поліцією України.
Учні та вчителі закладів загальної освіти Нікольської громади активно долучились до участі в акції. В закладах Нікольської громаді проведено чимало заходів на формування свідомості щодо нестерпного ставлення до насильства. Була проведена низка заходів у школах, бібліотеках, у Центрі надання соціальних послуг: фоточеленджі, онлайн - виставки малюнків, правові години, тренінги, інформаційні години, лекції, бесіди, зустрічі з представниками правоохоронних органів, збірна команда учнів Нікольської громади прийняла участь у районому телемості, інтернет- грі «Брейн-ринг» та зайняла почесне 1 місце серед збірних молодіжних команд Маріупольського району
В молодіжному центрі «Сузір’я» були проведені тематичні бесіди молоді з психологами інклюзивно ресурсурсного центру.
В рамках Акції учні Республіканської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу М.П.Могильного долучилися до флешмобу «Ми проти насильства».
Сьогоднішня акція об’єднала Нікольську громаду в боротьбі проти цього ганебного явища. А помаранчевий колір, який традиційно є кольором компанії символізує вільне майбутнє від насильства, яке зараз у наших руках.Ми вважаємо, що кожна людина має почуватися безпечно не тільки на вулиці, а й у власній домівці. Тема домашнього насильства вже кілька років є однією з ключових. Адже безпека людини – це безпека країни.
Не бійтесь говорити. Розповісти про це не соромно, вас підтримають. Звертайтесь до поліції – 102, до безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103
Є урядова гаряча лінія 1547 із допомоги постраждалим від домашнього насильства. І, будь ласка, не виправдовуйте кривдників. Б’є та ображає – це не любов. Нарешті треба це усвідомити. Наш головний крок проти насильства – зміна суспільної свідомості. Не сприймаймо насильство як норму. Не терпіть насильство - звертайтесь по допомогу:
Приєднуйся! Нікольська громада проти насильства!
Фото без опису