В ідеалі, індустріальний парк — це територія, яку виділяють під час планування міста спеціально для промислового розвитку. Таку територію, як правило, облаштовують певною технологічною інфраструктурою — підводять міські комунікації, ремонтують приміщення, організовують охорону. На цих територіях можна займатися як промисловим виробництвом, так і науково-дослідницькою діяльністю.
Це своєрідні інвестиційні майданчики, що створюють з метою розвитку територій та залучення нових інвестицій.
Теоретично, вигоди від індустріального парку мають практично всі сторони. Учасники індустріального парку мінімізують свої матеріальні, фінансові, трудові та часові витрати, бо приходять на вже готовий виробничий простір. А також можуть отримати супровідні послуги від керуючої компанії. У свою чергу керуючі компанії отримують доходи від оренди землі і виробничих площ, обладнання та надання послуг. Нарешті вигоди для держави і місцевих громад — це нові робочі місця, активізація господарської діяльності та соціально-економічний розвиток територій.
Сьогодні селищний голова Василь МІТЬКО взяв участь в онлайн -нараді з питань можливості створення індустріальних парків у Маріупольському районі під головуванням Степана МАХСМИ - голови Маріупольської районної ради. Розглянули питання щодо підготовки проєктної документації.
Фото без опису