З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість Указом Президента 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання.
           Перед адмінбудівлею селищної ради зібрались жителі громади, депутати, представники трудових колективів підприємств та організацій з прапорами, прапорцями та жовто-блакитними стрічками, аби показати своє прагнення до єднання суспільства у ці непрості часи, коли  Російська влада погрожує Україні та Європі, висуваючи ультиматуми й вимагаючи так званих «гарантій безпеки» для себе, при цьому абсолютно нехтуючи такими ж правами інших держав, коли  точиться інформаційна війна, постійно  нагнітається  безпекова ситуація.
       Нікольська селищна рада, депутатський корпус  повністю підтримує зусилля Президента України Володимира Зеленського, вітчизняних дипломатів, а також наших захисників – Збройні сили України.
        Селищний голова Василь МІТЬКО  звернувся до мешканців громади   із закликом не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців. Громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя – це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.  
Також перед громадою виступили Олександр ІВАНОВ - майор морської піхоти, Валентин АЗАМАТ -начальник Нікольського відділення поліції, Олена ЧЕРНИЦЯ - директор КНП "ЦПМСД" та Андрій ХУДЯКОВ - заступник начальника 1 відділу  Маріупольського районного центру комплектування та соціальної підтримки, який передав естафету до Дня Єднання розпочату сьогодні у м.Маріуполі та пов'язав жовто - блакитну стрічку на руку селищному голові.
        На знак нашої єдності  і впевненості у своїй державі ми підняли  Державний Прапор України на будинках і спорудах у всіх населених пунктах селищної ради та всі разом заспівали  Гімн України.

Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього.
Слава Україні!Фото без опису