Селищний голова Василь МІТЬКО взяв участь у Міжрегіональному екологічному форумі «Поводження з відходами. Виклики і рішення», який розпочав свою роботу у Краматорську, сьогодні 1 грудня.
 
Метою Форуму є розгляд кращих практик у сфері поводження з відходами у громадах Донецької та Луганської областей; обмін досвідом з імплементації сучасних підходів до подолання критичної ситуації у сфері переробки відходів; підвищення рівня обізнаності представників громад та органів місцевого самоврядування.
Робота Форуму відбудеться за наступними напрямами:
Секція 1: «Семінар: Організація системи роздільного збирання побутових відходів»;
Секція 2: «Промислові та небезпечні відходи: технології переробки, загрози та виклики»;
Секція 3: «Органічні відходи: енергетичний потенціал та енергетична безпека України».
 
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко наголосив, що проблема комплексного використання ресурсів, сортування, утилізації та переробки сміття зараз стоїть дуже гостро у всьому світі, а тим паче у таких промислових регіонах, як Донеччина.
Форум організовано Донецькою облдержадміністрацією спільно з Донецькою торгово-промисловою палатою у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. У заході передбачається участь надзвичайного та уповноваженого посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса КЛЯВИ.
Фото без опису